Trænger du til et nyt look i hjemmet? Her er 5 ting du kan gøre på en weekend

Nogle gange kræver hjemmet simpelthen bare på fornyelse. For nogen oftere end andre. Det er dog en kendsgerning, at moden skifter, malingen eller tapetet bliver trættende at se på med tiden og møblerne bliver slidte. Måske du har gået i din helt egen travle boble og en dag står og ser rundt i dit hjem, hvor alting pludseligt virker træls og gammelt.

Hvad skal du dog gøre for at føle dig let og godt tilpas i hjemmet igen? I denne guide har vi samlet nogle forslag til, hvordan du kan lave en lyn-makeover på boligen, så du rent faktisk i løbet af en enkelt weekend med stålsat arbejdsmoral og gåpåmod kan forvandle din triste bolig til et indbydende hjem med masser af positive vibes.

Nogle tiltag koster naturligvis mere end andre, hvor du kan lave en lidt mere budgetvenlig makeover af hjemmet. Vi vil starte med de mest markante tiltag, som både kan klares på budget og med et luksus-budget. De 5 bud på en lækker weekend-makeover af boligen lyder:

▪        Giv væggene en makeover

▪        Byt rundt på nogle værelser

▪        Forny dine møbler

▪        Pynt hjemmet efter årstiden

▪        Skab en hyggelig belysning

Giv væggene en makeover

Væggene angiver hele basen i hvert enkelt rum. Det er derfor her, du nemt og billigt kan tage fat, hvis du ønsker et nyt look i hjemmet. Vi vil foreslå dig lyse farver, da disse åbner rummet op, får rummet til at virke større og mere indbydende. Alternativt kan du vælge en enkelt væg i en mørkere farve, hvis du har noget hvidt som kontrast. Det kan være døre, vindueskarme, hylder eller lignende. Mørkegrøn og kongeblå er nogle af de mørkere farver, der gør det godt med en hvid kontrast.

Pas på med ikke at male for store flader, da rummet kan komme til at virke klaustrofobisk og dystert, hvis den mørke farve er alt for dominerende. Det kan også give et frisk pust, hvis du tapetserer en af væggene med et flot mønster. Hav dog in mente, at moden inden for tapetmønstre skifter meget hurtigt, så du skal være klar på at tapetsere om på den givne væg igen om nogle få år. Det er naturligvis muligt at male hen over tapetet, men det vil så få en anden tekstur end tapetet i resten af rummet.

Byt rundt på nogle værelser

Passer værelserne ikke rigtigt til deres formål i øjeblikket? Måske du har brug for mere plads på kontoret. Hvis du ikke er alt for meget vanemenneske, kan du overveje at bytte rundt på nogle værelser, så de er opdaterede til dine nuværende behov.

Forny dine møbler

Møblerne har flere funktioner i hjemmet. De fungerer både som praktiske møbler, der kan siddes på, spises ved osv., men deres funktion som en del af indretningen må endelig ikke underkendes. Er der en rød tråd gennem alle dine møbler? Eller er de i forskellige stilarter, materialer og farver? Du kan skabe ro ved at vælge et gennemgående tema i møblerne. Er økonomien stram, kan du fx gå på jagt efter brugte møbler.

Nogle gange gives hele sæt væk eller sælges billigt. Vil du gerne have nyt og luksus, kan du se nærmere på nogle fede møbler fra Audo Copenhagen. Disse bærer præg af en stilren, nordisk stil i afdæmpede farver, men med flotte og unikke detaljer. Mange af deres møbler og lamper fås også i et tidløst design, hvilket betyder, at dine møbler ikke går af mode lige med det samme.

Pynt hjemmet efter årstiden

I Danmark har det ikke været tradition at pynte så meget efter årstiderne, på nær naturligvis jul, hvor langt de fleste pryder hjemmet med hyggelig julepynt. Der ses dog en stigende tendens til, at de amerikanske traditioner for at pynte op til alle højtider og årstider bliver mere og mere populært i Danmark. Du behøver ikke at købe dig fattig i pynt til hjemmet, men har du nogle få ting til hver sæson, skaber det konstant fornyelse, så hjemmet ikke bliver for ensformigt.

Kombiner det eventuelt med noget basispynt, som du godt kan lide. Det kan være flotte lammeskind på stolene, der puster til hyggen og supplerer det nordiske design. Plastikblomster er ligeledes et godt supplement. De kræver ingen pasning, og du kan skifte farverne ud efter årstiden.

Skab en hyggelig belysning

I Danmark er vi rigtig glade for hygge. Og hvad er mere hyggeligt end at sidde i sofaen, foran den knitrende pejs, med et lækkert uldtæppe, en kop varm kakao i hånden og et afdæmpet, hyggeligt lys, der lige præcis er godt nok til, at du kan læse i din yndlingsbog? Basisbelysningen er rigtig god i neutralt eller koldt lys, men overvej flotte lamper med varmt, gult lys, der kan sprede hygge-stemning i hjemmet. Det kan også være nogle simple lanterner eller lysestager med LED lys, der lige giver det ekstra på hygge-fronten.

Vi håber, at denne artikel har givet dig inspiration til at gennemføre en forfriskende makeover i dit hjem. Husk, at forskellen på et hus og et hjem, det er, at huset måske er værdigt til en pris i et magasin, hvorimod et hjem emmer af hygge og personlig stil.

Skal du fx ud for at købe nye møbler, så tænk både over, hvad der er praktisk, men også hvad der er netop din stil. Laver du en større investering i møbler, skal det gerne være nogle møbler, som du bliver glad for og som du ikke bliver træt af efter kort tid.

Menu
Top